Àrea de Política Municipal

"Escoles bressol: intervenció clau per a l’equitat i la cohesió social” per als nostres municipis.

  • Actualitzat:
  • Creat:

1er Butlletí monogràfic de la Secretaria de Política Municipal

Presentem un nou format de comunicació de la Secretaria de Política Municipal els Monogràfics temàtics de caire local, i que periòdicament anirem realitzant per donar-vos informació en més profunditat i analitzada a l’entorn de polítiques públiques locals.

En cada monogràfic, tractarem d’oferir-vos la diagnosis, les propostes, i les accions realitzades respecte a temàtiques municipalistes concretes.

Aquest 1er monogràfic porta com a títol “Escoles bressol: intervenció clau per a l’equitat i la cohesió social” per als nostres municipis.

En aquest, fem un exhaustiu repàs de tot el treball que conjuntament, els i les socialistes hem i estem realitzant des de diverses institucions  – des del món local, fins al Govern de l’Entesa (quan vam iniciar les polítiques públiques d’escolarització de 0 a 3 anys), passant pel Parlament de Catalunya, i les diferents Diputacions- per assolir  el reconeixement d’aquest tram educatiu com a fonamental en el desenvolupament de les persones i especialment en la compensació de les desigualtats socials.

Els i les socialistes, conjuntament amb tota la comunitat educativa, no ens hem resignat per  reivindicar aquest dret a l’ensenyament,  tot el valor que té per a la ciutadania i el món local. I, creiem que ara és un moment clau per ampliar i reforçar el significat del dret a l’educació pública i universal.

 

Fitxers adjunts: