Àrea de Política Municipal

Flix i el socialisme acomiaden l’exalcalde Antoni Sabaté

  • Actualitzat:
  • Creat:

Familiars, amics, veïns, polítics ebrencs i del socialisme català acomiaden l’exalcalde durant 16 anys.

Antoni Sabaté Ibarz, mort la matinada d’ahir als 63 anys després de 27 mesos de lluita contra un càncer de pàncrees. Aquest gener, Sabaté havia publicat el llibre El final del principio (Silva Editorial), on abordava la lluita contra la malaltia. Ahir, el Diari havia publicat una última entrevista amb el polític ebrenc. 


Prop de les sis de la tarda, les restes mortals van arribar a l’església, plena de gom a gom. Fins al municipi s’hi va traslladar el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i alcaldes ebrencs com Núria Ventura i Ferran Bel, entre d’altres. Iceta va transmetre via Twitter un missatge de condol. «El dolor dels seus és el nostre dolor. El seu compromís polític ens va fer més forts i romandrà sempre en el record. Que la terra li sigui lleu». El funeral, cantat per l’Orfeó de Flix, fou molt emotiu i no pocs veïns el van seguir a l’exterior del temple.

Al migdia, el govern local havia convocat un ple per expressar el condol i decretar tres dies de dol oficial. Van intervenir l’alcalde, Marc Mur, i els exalcaldes Òscar Bosch i Pere Muñoz.

Mur va destacar que Sabaté portava Flix «a la sang» fins al punt de prioritzar els afers públics als privats. «Era amic de les solemnitats, molt detallista, que estimava Flix i les seves tradicions (...) Era un bon veí, un bon alcalde i un bon amic». Bosch remarcà la cara extravertida de Sabaté, la seva sensibilitat i coratge, mostrat de manera especial en la seva lluita contra el càncer. «Avui ha pujat al cel, i s’hi ha quedat com una estrella, però una estrella en el cel flixanco». Muñoz, al seu torn, repassà el periple polític de l’exalcalde, que arriba al seu zenit com a Diputat al Parlament quan va defensar la moció en contra del transvasament de l’Ebre.

Xavier Sabaté, germà del difunt, lloà la seva vessant social. «Era un ésser social, dedicat a la gent, que volia sentir la seva escalfor. Ha mort en pau, i amb molta tranquil·litat. Li hem de fer el reconeixement que es mereix».